Derde editie Walking Event De Maashorst groot succes
Ruim 1700 wandelaars deden zondagochtend en -middag mee aan de derde editie van Walking Event De Maashorst. Dit Walking Event De Maashorst wordt georganiseerd door Maashorst Events ism Wandelsportvereniging Ons Genoegen Schaijk, met ondersteuning van de Maashorst Betrokken Ondernemers en een financiële garantstelling van Streekfonds De Maashorst.
Lees meer »

De Pier Recreatie realiseert Belevingspad Bedaf De Maashorst
In de extensie van natuurgebied De Maashorst bevinden zich de stuifduinen van het buurtgemeenschap Bedaf. Dit gebied wordt als recreatieve locatie niet alleen bezocht door de gasten van bungalowpark De Pier Recreatie, maar steeds meer door inwoners van Uden en omgeving. Om het gebied een impuls te geven, gaat De Pier Recreatie een belevingspad aanleggen op de rug van de stuifduin. Het bestuur van Streekfonds De Maashorst heeft besloten een financiële bijdrage te leveren om het belevingspad te realiseren.
Lees meer »

Medewerkers Rabobank in actie voor PlantenNu De Maashorst
Op vrijdag 27 maart hebben medewerkers van Rabobank Oss Bernheze op twee locaties in De Maashorst geholpen bij het planten van (fruit)bomen, hagen en struiken in het kader van het project PlantenNu De Maashorst. Streekfonds De Maashorst ondersteunt het project PlantenNu. PlantenNu is een beplantingsproject waarmee de groene dooradering van het gebied De Maashorst vanuit de natuurkern richting de dorpskernen wordt versterkt.
Lees meer »

Ruimte extra deelnemers PlantenNu De Maashorst
In het voorjaar van 2014 is het erfbeplantingsproject 'PlantenNu De Maashorst' van start gegaan. Met dit project krijgen inwoners van De Maashorst de kans om gesubsidieerd erfbeplanting aan te leggen. Inwoners die in het buitengebied van De Maashorst wonen en geïnteresseerd zijn om deel te nemen, kunnen zich nog aanmelden!
Lees meer »

2 november 2013 Opening voetveer Zwanenburg
Op zaterdag 2 november 2013 om kwart voor negen zal Wethouder Hans van der Pas, de 13e Natuurwerkdag openen op Landgoed Zwanenburg in Heeswijk-Dinther. Tijdens deze opening zal hij ook het nieuwe voetveer in gebruik stellen. De realisatie van het voerveer is mogelijk geworden dankzij een bijdrage van Stichting Het Geleer en Streekfonds De Maashorst.
Lees meer »

PlantenNu De Maashorst van start met bijdrage Streekfonds
Streekfonds De Maashorst wil het kenmerkende landschap van De Maashorst graag behouden en waar mogelijk versterken. Daarom heeft het Streekfonds besloten om, in samenwerking met Projectbureau Orbis, het erfbeplantingsproject PlantenNu De Maashorst te starten. Perceeleigenaren in het buitengebied van De Maashorst, die niet in aanmerking komen voor reeds bestaande regelingen zoals ‘Stimuleringskader Groen Blauwe Diensten, kunnen met dit project gesubsidieerd erfbeplanting aanleggen.
Lees meer »

Maashorstfair 2014 ontvangt bijdrage Streekfonds
Op zondag 18 mei 2014 vindt de negende editie van de Maashorstfair plaats bij Villa d Arto en Natuurcentrum De Maashorst in Uden (Slabroek). De Maashorstfair is een evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt en een programma biedt voor jong en oud. Het thema voor dit jaar is Duurzaam en Gezond.
Lees meer »

Oproep nieuwe projectenaanvragen
Voor het Streekfonds De Maashorst kunnen nieuwe projectaanvragen ingediend worden. Het bestuur van Stichting Streekfonds De Maashorst wil nieuwe aanvragen die gehonoreerd kunnen worden koppelen aan ondernemers in De Maashorst. Bekijk op de website www.streekfondsdemaashorst.nl de voorwaarden voor een aanvraag.
Lees meer »

Voetveer Zwanenburg gerealiseerd met bijdrage Streekfonds
IVN Bernheze organiseert in samenwerking met Stichting Kilsdonkse molen natuurwandelingen door de Ecologische Verbindingszone Zwanenburg. Deze wandeling door het beekdal van de Aa en langs Kasteel Zwanenburg is een bijzondere ervaring, omdat zowel de natuur in het beekdal als ook de cultuurhistorie van dit gebied kan worden beleefd. Om de wandeling nog aantrekkelijker te maken wil IVN Bernheze een voetveer realiseren om de oorspronkelijke Aa over te steken. In haar vergadering van 28 mei 2013 heeft het bestuur van Stichting Streekfonds De Maashorst besloten een bijdrage te verstrekken aan de realisatie van dit voetveer.
Lees meer »

Subsidie en garantstelling voor Maashorstfair 2013
Ook voor de editie van de Maashorstfair 2013 heeft de Stichting Streekfonds De Maashorst een subsidie verstrekt en een garantstelling verleend.
Lees meer »

Opbrengst opening energienulkantoor voor Sreekfonds
In november 2012 werd het eerste energienulkantoor van Uden feestelijk geopend. Tijdens de opening konden bezoekers geld doneren aan Stichting Streekfonds De Maashorst. Het opgehaalde geld werd door Aris de Groot, eigenaar van het energienulkantoor, aangeboden aan Peer Verkuijlen, voorzitter van het fonds.
Lees meer »

Subsidie voor natuurgidsencursus IVN
De IVN afdeling Uden heeft namens de IVN-afdelingen Veghel-Uden-Bernheze-Oss-Grave een verzoek ingediend voor een financiële bijdrage uit het Streekfonds De Maashorst voor een Natuurgidsencursus. In de vergadering 26 juli 2012 heeft het bestuur besloten een bijdrage beschikbar te stellen voor deze cursus. De cursus is met 38 deelnemers zeer succesvol.
Lees meer »

Maashorstfair ontvangt bijdrage
De Stichting Uitvoering Streekfair De Maashorst heeft een bijdrage vanuit het Streekfonds De Maashorst ontvangen voor de organisatie van de Maashorstfair 2012.
Lees meer »

Bijdrage gereserveerd voor Docus de Das Avonturenpad
Het bestuur van Stichting Streekfonds De Maashorst heeft in mei 2011 besloten een bijdrage te reserveren voor het project Docus de Das Avonturenpad van Platform Toerisme Landerd.
Lees meer »

Eerste subsidies uit Streekfonds De Maashorst verstrekt
Het Maashorstbier en de cursus Ambassadeurs van het Landschap De Maashorst zijn de eerste projecten die in 2010 een financiele bijdrage hebben ontvangen uit het Streekfonds De Maashorst.
Lees meer »

Bijeenkomst accountmanagers
Op 23 maart 2010 organiseerde Stichting Streekfonds De Maashorst een bijeenkomst in De Maashorst voor accountmanagers van de Rabobanken Oss, Uden-Veghel en Bernheze Maasland.
Lees meer »

Teller op 15 miljoen
Op 11 september 2009 werd de Streekrekening De Maashorst gelanceerd. Sinds die datum groeide het aantal deelnemers gestaag.
Lees meer »